nl uk

GESLAAGD TOERNOOI DE HEUS CUP 2015

Geslaagd toernooi De Heus Cup 2015

In 2011 nam De Heus Voeders ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan het initiatief om een voetbaltoernooi te organiseren voor de mengvoederbranche. De eerste editie werd gespeeld op het KNVB-sportcomplex in Zeist. In 2012 werd er in Heino gevoetbald en was Fakkert de organisator, in 2013 waren we te gast in Overloon en trad Nijsen/Granico op als gastheer en vorig jaar waren we op bezoek in Rijen waar onze Belgische collega Vanden Avenne het toernooi had georganiseerd.

 

De editie 2014 was voor Van Gorp Biologische Voeders bijzonder succesvol, in een spannende finale werd op 14 juni 2014 Nijsen/Granico met 1-0 verslagen. Voor het toernooi van 2015 werd Van Gorp door De Heus Voeders benaderd om samen de 5e editie te organiseren en uiteraard wilde Van Gorp graag medewerking aan dit lustrum verlenen. Het vinden van een geschikte locatie en het plannen van een datum had de eerste prioriteit. Al snel kwamen we in contact met voetbalvereniging RWB in Waalwijk en het bestuur van deze club was meteen enthousiast. Ook was het al snel duidelijk dat het toernooi op zaterdag 6 juni zou worden gespeeld. Inmiddels hadden liefst 15 teams zich aangemeld.

 

Er volgde een mooie periode van voorbereiding en op woensdag 20 mei vond de loting plaats. Op Papendal, het trainingscomplex van Vitesse, werden de balletjes getrokken door Marc van Hintum, dit alles onder het toeziend oog van Koen de Heus en Hans van Gorp.

 

Op vrijdag 5 juni werd alles in gereedheid gebracht en op zaterdagochtend werden onze gasten vanaf 8.30 uur verwelkomd op het complex van RWB. Het weer was perfect, er stond een heerlijk zonnetje en de teams hadden er duidelijk zin in. Voor de middag werden de poulewedstrijden gespeeld en na een uitgebreide lunch stonden de kruisfinales op het programma. Nijsen/Granico en For Farmers/Hendrix hadden uiteindelijk de sterkste teams en troffen elkaar in de finale. For Farmers/Hendrix kwam op een 1-0 voorsprong, echter niet veel later was de stand weer in evenwicht. Zo bleef het lang spannend, maar in de slotfase maakte For Farmers/Hendrix toch de beslissende treffer en mag nu een jaar lang pronken met de felbegeerde wisselbeker. De prijsuitreiking werd gedaan door Ad Loos namens De Heus Voeders en Hans van Gorp namens Van Gorp Biologische Voeders. Hierna was er ter afsluiting voor iedereen nog een overheerlijke BBQ.

 

Het was een bijzonder geslaagd evenement waar we met veel genoegen op terug kunnen kijken. Van Gorp bedankt De Heus Voeders voor de fijne samenwerking, uiteraard ook dank aan de vele vrijwilligers van voetbalvereniging RWB én de medewerk(st)ers van Van Gorp die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt!

 

Een speciaal woord van dank aan Augustine van Ree, Harald van Hoorn en Aafke van Egdom voor hun geweldige support!


Uiteraard is er ook aandacht voor de sportieve prestaties van het Van Gorp-team. We zaten in een poule met Danis en Vanden Avenne 1. In de eerste wedstrijd tegen Danis kwamen we op een 1-0 voorsprong, maar hierna nam de tegenstander het heft in handen en scoorde de verdiende gelijkmaker, het werd 1-1. In de 2e wedstrijd stonden we tegenover Vanden Avenne 1. Na een 1-0 achterstand werden de mouwen opgestroopt en trokken we met een 3-1 overwinning aan het langste eind. De kwartfinales waren bereikt. We troffen daarin nieuwkomer Nuscience en ook deze wedstrijd werd gewonnen, het werd 2-0. In de halve finale namen we het op tegen de latere winnaar. Met 1-0 was For Farmers/Hendrix net iets te sterk. Restte ons de strijd om de plaatsen 3 en 4 en nu was Vanden Avenne 2 onze tegenstander. In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord, dus moesten penalty’s de beslissing brengen. Nadat Vanden Avenne de vijfde penalty had gemist, sloeg Van Gorp toe en pakte de derde prijs.