nl uk

VAN GORP WINT DE HEUS CUP

Op zaterdag 14 juni jl. werd er voor de vierde keer gestreden om De Heus Cup. Deze keer werd het toernooi georganiseerd door Vanden Avenne uit Ooigem in samenwerking met De Heus Voeders én met ondersteuning van voetbalvereniging Rijen.


In 2011 nam De Heus Voeders ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan het initiatief om een voetbaltoernooi te organiseren voor de mengvoederbranche. De eerste editie werd gespeeld op het KNVB-sportcomplex in Zeist. In 2012 werd er in Heino gevoetbald en was Fakkert de organisator en vorig jaar waren we te gast in Overloon en trad Nijsen/Granico op als gastheer. In alle drie voorgaande edities was Van Gorp Biologische Voeders met een team vertegenwoordigd.
 

En ook op de prachtige locatie in Rijen was Van Gorp Biologische Voeders van de partij en al in de eerste wedstrijd stonden we voor een krachtmeting met de kampioen van vorig jaar, De Heus Voeders 1. In een spannend duel werd het 2-1 in het voordeel van Van Gorp.
 

De tweede wedstrijd tegen Vanden Avenne 2 werd met 4-0 gewonnen en ook de derde poulewedstrijd tegen nieuwkomer INVE België werd met ruime cijfers gewonnen. (0-5)
 

Na de lunch en het leuke optreden van een sambaband werd het toernooi vervolgd met een wedstrijd tegen Danis. In deze wedstrijd leek het doek voor Van Gorp te gaan vallen toen men één minuut voor tijd op een 3-2 achterstand kwam, maar direct na de aftrap werd het toch nog 3-3, zodat penalty’s de beslissing moesten brengen. De eerste twee penalty’s werden door beide teams feilloos benut, maar de derde pingel van Danis werd gestopt en de beslissende penalty werd wel door Van Gorp verzilverd.


Hierna trof Van Gorp wederom De Heus Voeders 1 en dit team was natuurlijk uit op revanche. Beide teams gaven elkaar echter niets toe en na 25 minuten stond het nog steeds 0-0, zodat het wederom op penalty’s moest worden beslist. Bij de vierde penalty ging De Heus Voeders in de fout en dat werd genadeloos door Van Gorp afgestraft. Van Gorp stond in de finale!


Deze finale werd gespeeld tegen Nijsen/Granico uit Veulen. In de eerste helft was Nijsen/Granico duidelijk de bovenliggende partij en had pech met een schot op de lat. Na rust was Van Gorp iets beter en wist die ene mogelijkheid wel te benutten, 0-1 en dat werd ook de eindstand.


Van Gorp pakte de eerste prijs! De beker werd uitgereikt door Koen de Heus met daarnaast ook nog een wisselbeker die een jaar lang op het kantoor in Waalwijk staat te pronken.


Van Gorp kan terugzien op een meer dan geslaagd toernooi en dankt Vanden Avenne, De Heus Voeders én voetbalvereniging Rijen voor de perfecte organisatie.